KvinneAkademiet DA

Evas Epler

Få ny kunnskap om kvinnehistorien gjennom Evas Epler

Det er på tide å avsløre løgnene.

KvinneAkademiet tilbyr nå nettkurset ”Evas Epler”.

Få ny kunnskap om kvinnehistorien.

Bli med på en reise langt, langt tilbake i tid.

Vær med og finn kunnskapen som blir skjult for oss.

La oss bli sterke, støtte hverandre og forandre verden.

(Kun for kvinner)


Dette vil du få:

I hver eplekurv finnes det 3 Epler. Hvert Eple har sitt tema – med mye bonusmateriale.


EPLEKURV 1

Eple 1. Den gjemte og glemte kvinnehistorien

Vi tar deg med på en reise gjennom kvinnehistorien og starter i prehistorisk tid. Det er på tide å se mer grundig på hva kvinnenes rolle var og hva gudinnene egentlig representerte. Gjennom arkeologen Marija Gimbutas får vi ny kunnskap om kvinnens rolle og gudinners betydning. Nytolkning av arkeologiske funn og symboler viser oss at gudinnen en gang ble sett som den store transformator, rår over skjebnen og livets alle faser. Gudinnen var i alle sine manifestasjoner et symbol for helheten.


Eple 2. Gudinneminner i stein og språk

Vi undersøker menneskers bruk av huler og hvilken betydning de har hatt. Vi følger sporene etter den store gudinnen tilbake til istiden. Gjennom ekteparet Liljenroths forskning finner vi spor i stein og språk som kan tyde på at HEL en gang var den store gudinnen i Norden. Og sporene kan vi finne i både ord og eventyr. Hva med ord som Hellig, Helhet og Helse? Og sporene hennes går videre – til det tyske eventyret om mor Holle, – og kan hennes betydning kanskje ha vandret videre til Helvetia og Hellas?


Eple 3. Gamle myter i et kvinneperspektiv

Vi reiser videre ut i verden og finner gudinner som er selvstendige, kraftfulle og mektige og styrer uten en mannlig gud. I flere kulturer er hun knyttet både til sol og måne, til himmel og jord. Hadde gudinnene større betydning enn vi hittil har blitt fortalt? Forskning viser at kvinner ble æret i en periode på flere tusen år. Bli med til gudinnetemplene på Malta, til det gamle Egypt og det mytiske Sumer. Hør om Inannas reise til underverdenen. Møt Isis, Astarte, Anat, Ashera og Shekina. Hva snakket Lilith og Eva om? Og hva lette jenta som gikk til jordas hjerte etter?


EPLEKURV 2

Eple 4. Norrøn mytologi i et kvinneperspektiv

Nå har vi fått det rette blikket og vet hva vi skal se etter. Norrøn mytologi har ofte stor fokus på gudene og deres kamper. Men hva med gudinnene, var de bare til pynt? Bli kjent med Skade, Frøya og Frigg. Og hvem var egentlig jotnene? På tide å finne ut hvem gygrene var (de kvinnelige jotnene)


Eple 5. Keltisk mytologi og det nifoldige søsterskap

Vi drar til de engelske øyer, Irland og Skottland. Her opplever vi myter og vi blir kjent med kvinnene. Ridderne av det runde bord kjenner vi, men hva vet vi om Dindraine, Nimüe og Morgana? En magisk verden venter.


Eple 6. Årshjulet

Hvordan feire gudinnens årstider? Vi henter fram igjen alle de gamle ildfestene, alveblotene, de åtte gamle feiringene av årets og naturens skiftninger. Hvorfor forsvant de? Hvilke rester kan vi finne og ta tilbake? Å følge naturens rytmer er å følge naturens og kroppens språk. Vi gir forslag til fine feiringer.


EPLEKURV 3

Eple 7. Gresk mytologi i et kvinneperspektiv

Vi elsker Hellas, vi reiser dit på ferier, men hva har vi fått vite om gresk mytologi? Igjen har det vært heltene, gudene og deres rov og herjinger som har fokus. Men hva med de greske gudinner? Er de bare vakre, utspekulerte og ubetydelige? Vi støtter oss til blant annet Irmelin Munchs fantastiske Kreta-trilogi og ser mange av de greske gudinnene med nye øyne.


Eple 8. Det som ble gjemt i de tre store religioner

Hva bygger de sine doktriner på? Hva er historien bak de store religioner? Hvor ble det av kvinnene? Vi ser bak og leter etter det som ble gjemt og fortiet, stjålet og omskrevet. En mulig reaksjon er at du blir en smule forbannet også her.


Eple 9. De store mysterier, det gjemte og glemte

Og så er vi klare for de store kjærlighets-mytene. Gamle og skjulte, glemte og forvandlet har de blitt. Vi snur og vender, leter og finner. Vi søker i katarenes fotspor og finner kvinnespor og glemt viten. For hvem var egentlig Maria Magdalena, hvilken rolle spilte kvinnene i kristendommens tidlige historie? Vi er nå klare for de siste avsløringene.


Under hvert eple vil du få massevis av spennende bonusmateriale. Her er filmer, linker, litteratur og nettsteder.

Har du tidligere gått på våre kurs eller deltatt på våre reiser, ta kontakt med oss på mail for spesialpris.

Dette sier tidligere kursdeltakere: 

Jeg er dypt berørt, og dypt vitalisert av kurset deres tårene triller på hver video. Resonansen er så stor i min sjel. Jeg trenger dette så inderlig for livsveien videre hjertens takk for arbeidet dere gjør, og deler. Deres vennskap skinner så igjennom på skjermen, og det er så vakkert å se!! Jeg er så berørt av deres stemmer, deres formidling, deres Helhetlige tilstedeværelse i det dere deler. Jeg føler meg som den heldigste elev i verden. Hjertelig takk. Kine Cecilie


Takk for tilgang til et nytt eple i dag. Spennende og lærerikt! Det er så interessant å få et nytt perspektiv på historien og gamle «sannheter» som man har fått servert opp gjennom årene. Takk til for at dere deler deres store kunnskap og klokskap! Gleder meg allerede til fortsettelsen! Torill L.

Jag blir så berörd av att höra era röster, samt av allt det vackra som ni ger från era hjärta o visdom. Det största TACK till er båda ♡♡ Catharina


Jeg vil dypt anbefale et stort og inderlig arbeid for alle som er levende opptatt av religion og historie og hva slags fortellinger som har formet noen av de forestillingene som fortsatt lever i beste velgående rundt oss. Om kjønn, om kvinne og mann, om gudinne og gud og guddommelighet. Et av eplene er viet de norrøne gudinnene, det og alle de andre eplene formidler stor innsikt i gudinnenes historie. Takk Ingvild og Marit for det inderlige og store arbeidet dere to har gjort og deler i Evas Epler. Gjennom egen utdannelse og åndelig arbeid kjenner jeg mange myter og gudinner. Endelig å kunne se, lytte og oppleve en slik helhet og dybde som dere to formidler her er en stor glede - og jeg lærer mye her som gir dyp mening i arbeid jeg selv gjør både som lærer i offentlig skole , i åndelig arbeid og i mine sirkler med animistisk, sjamanistisk arbeid. Takk! Toril N. K.

Å delta på kurs i regi av KvinneAkademiet er som å ta en reise tilbake til opprinnelsen og hente opp igjen våre glemte tråder og knytte dem til nåtiden. Vårt sinn opplyses, vår forståelse øker og vi finner tilbake til oss selv.  Nina Fagerli.

 


Ordinær pris:

Eplekurv 1, 2, 3           8000,- 

Tilbudspris:                3900,-       


Pluss bonusbok: Gudinnens Fortellinger. Gjemte og glemte skatter i myter og eventyr.


Tidsbruk:

Kurset starter 14. februar 2023.

På startdagen har vi et webinar for nye og gamle kursdeltakere. Vi blir litt kjent og snakker om kurset.

14. februar får du tilgang til Eple 1.

28. februar har vi et webinar der vi snakker om Eple 1. Du får tilgang til Eple 2.

14. mars har vi et webinar der vi snakker om Eple 2. Du får tilgang til Eple 3.

28. mars har vi et webinar der vi snakker om Eple 3. Du får tilgang til Eple 4.

11. april har vi et webinar der vi snakker om Eple 4. Du får tilgang til Eple 5.

25. april har vi et webinar der vi snakker om Eple 5. Du får tilgang til Eple 6.

09. mai har vi et webinar der vi snakker om Eple 6. Du får tilgang til Eple 7.

23. mai har vi et webinar der vi snakker om Eple 7. Du får tilgang til Eple 8.

06. juni har vi et webinar der vi snakker om Eple 8. Du får tilgang til Eple 9.

20. juni har vi et webinar der vi snakker om Eple 9. 


Du får mail om tidspunkt for webinarene. 

Det kan lønne seg å delta på webinarene. Der får du mulighet til å stille spørsmål og få svar live.

Det blir også meditasjoner og innspill fra Ingvild og Marit.

Har du ikke mulighet, vil det bli mulig å se webinaret i opptak.

Selv om du får tilgang til Eplene på bestemte dager, tar du kurset i eget tempo.

Du har nemlig livslang tilgang på kurset.

Hvert foredrag i kurset tar fra 5 – 26 minutter. Det er lurt å følge progresjonen.

Hvert foredrag bygger på det foregående. Kunnskapen øker og hemmelighetene som avsløres tar du med deg til neste Eple.


Ikke gå glipp av denne unike sjansen til å få ny kraft og inspirasjon som kvinne.

Nå er det din tur.

Dette er den perfekte gave til deg selv eller kanskje til en kvinne du mener fortjener akkurat dette.


Boken kommer i posten så snart du har betalt.

 

Lukket Facebook-gruppe for kursdeltakere; EVAS EPLER.

Der kan du møte oss, hverandre, stille spørsmål og få ekstra bonusmateriale.

Kanskje vil du knytte nye vennskapsbånd med andre kvinner som har opplevd og oppdaget denne forunderlige gjemte verden av kunnskap.

Vi ses på Evas Epler!


Contact information

We'll send your receipt and other important info to this email.
Kursdeltakere
Order summary
Evas epler3

Evas Epler

Evas Epler er et kurs i kvinnehistorie der vi går langt tilbake i historien og ser den i et nytt lys gjennom arkeologi, religion, myter og eventyr.

NOK 8,000
Total due NOK 8,000

Payment information

All transactions are secured using 256-bit encryption.